Drupal alapú honlapok készítése

Vállalkozásunk több nagyobb volumenű Drupal alapú honlap fejlesztésében is részt vett már, de számos más honlapnál is ezt a tartalomkezelőt választottuk alapul. Jelen honlapunk is Drupal alapokon nyugszik, komplex ügyfélkapu és munkanyilvántartó rendszerrel karöltve.

A Drupal 2001. január tizenötödikén kezdte meg nyílt működését, amikor Dries Buytaert publikálta első verzióját az interneten. A rendszer azóta nagyon sokat fejlődött, és széles körben használt tartalomkezelővé vált. A Drupal Kézikönyv a következőképpen definiálja a rendszer képességeit:

  • Tartalomkezelő rendszer azaz Content Management System (CMS)
    Tartalmak bevitelére és rendszerezésére használható eszköz több felhasználó támogatásával - legalábbis a Wikipedia definíciója szerint. Ez kicsit bővebben azt jelenti, hogy internetes publikációk, híroldalak készítésére használható eszköz. A legtöbb ma CMS-nek nevezett rendszer ennél sokkal többet tud, és a Drupal sem korlátozódik csak tartalmak kezelésére. Képes egyszerű elektronikus bolt építésére is, illetve gyakran használják közösségek kialakítására (ahol a tartalomfejlesztés másodlagos szerepet kap).
  • Tartalomkezelő keretrendszer azaz Content Management Framework (CMF)
    Olyan programozók számára készült rendszert jelent, mely tartalomkezelő rendszerek építésére szolgál - a Wikipedia definíciója szerint. A Drupal kiváló CMF, hiszen általános tartalom kezelési és rendszerezési sémákat támogat széles körű megjelenés változtatási képességekkel. Ráadásul nagyon jó forrás dokumentációval rendelkezik. Így alkalmas egyedi tartalomkezelési igények kielégítésére is.
  • Web alkalmazás fejlesztő keretrendszer azaz Web Application Framework (WAF)
    A Drupal egy eléggé vékony réteget biztosít a PHP nyelvi elemei felett, mely jelentősen meg tudja könnyíteni általánosabb igényű web alkalmazások fejlesztését. Ilyen funkciók az általános űrlapkezelő rendszer, a vékony adatbázis kezelő réteg, a felhasználókezelő alrendszer.

Referenciáink közül kiemelnénk a Kecskeméten.hu oldalt, amelyet teljes mértékben vállalkozásunk készített el.

Ha úgy gondolja, hogy az Ön számára a Drupal a megfelelő választás, vagy szakmai tanácsokat szeretne kérni ezen rendszerrel kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Honlapkészítés

Megtervezzük, kivitelezzük, karbantartjuk az Ön igényei szerint! A honlapkészítés a cégérünk, ezért nem ismerünk kompromisszumokat. Ismerje meg teljes körű szolgáltatáscsomagunkat: a kezdeti lépésektől a mindennapi használatig!
Tudjon meg többet »

Honlap karbantartás

Webmestere cserbenhagyta? Elavult a honlapja? Meglévő weblapjának funkcionalitását szeretné bővíteni? Az elavult információ, a nem működő honlap napjaink egyik legnagyobb üzletromboló tényezője!
Tudjon meg többet »